Luotsit

Hei Luotsi!

Vuonna 2018 sinä olet keskiössä – haluamme, että ymmärrät tehtäväsi paremmin, saat tukea tehtävässäsi paremmin ja pystyt antamaan tarpojille-, samoajille ja/tai vaeltajille täyden panoksesi luotsatessasi. Luotsivuosi 2018 on valtakunnallinen ohjelmapainotus, jonka pyrkimyksenä on lisätä luotseja ja vahvistaa kolmen vanhimman ikäkauden kokemaa aikuisen tuen määrää ja laatua.

Tarjoamme sinulle avuksi koko luotsivuoden ajan tällä sivulla julkaistavan blogin, jossa pureudumme luotsaamiseen, luotsaamisen haasteisiin, luotsaamisen onnistumisiin, tapoihin luotsata. Käsittelemme muun muassa kasvatustavoitteita, turvallista tilaa, osaamisen tunnistamista, johtamista ikäkausissa, hengellisyyttä ja henkisyyttä, monimuotoisuutta…  Blogista lähetetään viesti Kuksan kautta kaikille luotseille – varmistathan että olet merkittynä Kuksaan, jottei apu ja vinkki mene ohi suun. Olethan jo Luotsien vertaistukiryhmän Luotsaaminen – Partio jäsen Facebookissa.

Ethän myöskään unohda piirisi tuomia vertaistuki- ja koulutusmahdollisuuksia. Tarjolla tulee olemaan useita mahdollisuuksia kasvattaa omaa osaamistaan ja löytää luotsiverkostoja.

Loppuvuonna 2018 kokoonnumme myös yhteen valtakunnalliseen Luotsisateliitti-koulutus- ja vertaistukitapahtumaan, jossa hyödynnämme teknologiaa tuodaksemme toisiamme vielä lähemmäksi.

Juha Nurmi

Luotsivuoden – ja luotsaamisen ylipäätään – symboli on myrskylyhty. Luotsin tehtävänä on tukea nuorta hänen kasvaessaan myrskyävien elämäntilainteiden lävitse ehjänä. Luotsin tehtävänä on tukea välillä enemmän ja välillä vähemmän, niinpä liekkikin palaa välillä suuremmalla liekillä. Myrskärin kupu voi likaantua, mutta sen voi myös putsata – virheitä tapahtuu ja niistä voi luotsin avulla jokainen oppia. Luotsi seuraa nuoren elämää ja kulkee siinä mukana. Luotsi tuo uusia ajatuksia ja synkän hetken tullen toimii pysyvänä valona, jota kohti apua tarvittaessa kulkea.