Kasvu ja hyvinvointi

Huomio huomio! Kasvukisa on käynnissä!

Rumpujen pärinää ja konfettisadetta! Avaamme täten elokuun alusta lokakuun loppuun kestävän kasvukisan. Kisassa palkitaan kaksi suhteellisesti eniten uusia jäseniä Kuksaan lisännyttä lippukuntaa. Säännöt ovat seuraavat:

 1. Kisa-aika on 1.8.-30.10.2017. Tänä aikana lippukunta lisää uudet jäsenet Kuksaan. Suhteellinen lisäys lasketaan prosenttilaskuna vertaamalla Kuksaan merkittyjä, maksaneita jäseniä 31.7. ja kisa-aikana Kuksaan lisättyjä, uusia jäseniä.
 2. Kisaan otetaan mukaan ne lippukunnat, joissa kasvua on vähintään 20 uutta jäsentä.
 3. Voittoisat laskelmat suoritetaan SP:n toimistolla marraskuun ekoina päivinä, ja isoimmilla prosenteilla jäseniä lisänneet lippukunnat palkitaan paitsi suurin fanfaarein ja uutisoinnein, myös huikeilla palkinnoilla:
  • 1. sijan palkinto on 1 000 euron lahjakortti Scandinavian Outdoorstoreen
  • 2. sijan palkinto on 500 euron lahjakortti Scandinavian Outdoorstoreen

Huomaa, että vilpillistä kasvua ei sallita. Huomaamme kyllä, jos lippukunta poistaa ensin jäsenet ja lisää heidät sitten uudestaan Kuksaan.

Obs! Tillväxttävlingen startar i augusti!

Trumvirvel och konfettiregn! Härmed lanseras årets tillväxttävling som pågår från början av augusti till slutet av oktober. De två kårer som procentuellt sett fått mest nya medlemmar i Kuksa i förhållande till kårens medlemsantal per den 31.7. belönas. Reglerna är följande:

 1. Tävlingstiden är 1.8 -30.10.2017. Under denna tid lägger kåren till sina nya medlemmar i Kuksa. Ökningen räknas proportionellt i procent genom att jämföra kårens medlemsantal i Kuksa per 31.7 med antalet nya medlemmar som tillkommit under tä
 2. Kårer som tagit in minst 20 nya medlemmar deltar i tä
 3. I början av november räknar FS-kansli ut vilka kårer som vunnit. De kårer vars procenttal ökat mest belönas förutom med fanfarer och berömmelse även med fina priser:
  • 1:a pris är ett 1000 euros presentkort till Scandinavian Outdoorstor
  • 2:a pris är ett 500 euros presentkort till Scandinavian Outdoorstore

Observera att vi inte tillåter oärlig tillväxt. Vi kan lätt se om kåren först skrivit ut medlemmar och sedan lagt in dem på nytt i Kuksa.

Vinkkivitoset on kerätty tälle sivulle!

Skrollaile siis alaspäin ja poimi ne avut, jotka hyödyttävät juuri teidän tilanteessa. Huomaa myös, että voit mennä blogin puolelle ja valita asiasanalistasta ne tekstit, jotka käsittelevät juuri sitä aihetta, josta kaipaat lisäpotkua oman pohdinnan tueksi.

Miksi kasvu?

Lue lisää näistä:

Kasvu on kirosana, nyt laatu kuntoon

Kasvavassa lippukunnassa on kivaa


Miten kasvua?

Kasvun tekemisessä on tärkeää se, että muistaa, ettei kasvu ole temppu tai toimitapyrähdys, vaan sitä pitää tehdä jatkuvasti ja pitkäjänteisesti, ja kasvuajattelu kannattaakin treenata osaksi lippukunnan kaikkea toimintaa. Kun siihen päästään, ei kasvu vaadi erillistä energian käyttöä, vaan tapahtuu luonnostaan ja hyvin pienellä vaivalla! Ja lisäksi sitä on tekemässä aina entistä isompi määrä tyyppejä.

Kasvu liittyy isosti siihen, että tarvitaan ihmisiä. Akeloita, apukäsiä, rastimiehiä, lippukunnan vastuunkantajia, iltaohjelman tekjöitä. Rekrytointiin niin uusien, vanhojen kuin aktiivitoiminnasta tipahtaneiden kanssa pätee sama sääntö: ihmiset tulevat mukaan, kun heitä pyytää. Eivät kaikki, mutta aina joku lähtee. Rekryssä ei kannata ollenkaan lannistua, jos ekat viisi kieltäytyvät. Kysy jokaista, ja joku lähtee.

Rekrytointi

Ota vanhemmista koppi

Täydennä olemassa olevat ryhmät

Perusta sudenpentulauma

Markkinoi, näy ja menesty

Materiaalipankista löydät muokattavat materiaalit rekryyn, näkymiseen ja moneen muuhun tarkoitukseen.


Ota mallia muilta:

Näin kasvoivat:

Muuttolinnut

Karhunvartijat

Sinivuoren Soihdut

Lauttapartio

Vartiovuoren Tytöt

Viikin Vesikot

Kulosaaren Meripartio

Tallenna

Tallenna

Tallenna