18. Saan pestissäni taitoja ja kokemusta, joita voin hyödyntää myös partion ulkopuolelle

Jos haluatte kehittää tätä osa-aluetta, miettikää esimerkiksi näitä:

  • pestikeskustelut, pestijärjestelmä ja aikuinen tuki, jonka kanssa peilata omaa pestissä ja sen ulkopuolella toimimista ja kehittymistä. Aikuisena ja tukevana palautteenantaja muista kertoa huomiosi myös näistä asioista. “Huomaatko, ettet stressannut yhtään, vaikka olit vastuussa 40 ihmisen ohjelmasta ja satoi?”
  • Puhukaa! Miettikää yhdessä, miten olette ryhmänä kehittyneet. MInkälaista oli projektien tekeminen yhdessä kaksi vuotta sitten, minkälaista se on nykyään? Tunnistatteko partiolaisen työpaikalla tai koulussa? Miten he erottuvat?
  • RoihuAkatemia vastaa juuri tähän kysymykseen! Roihun yhteydessä toimiva RoihuAkatemia on uusi konsepti, jonka avulla partiossa vapaaehtoistyönä hankittu osaaminen tehdään näkyväksi henkilöille itselleen, oppilaitoksille ja työelämälle.
  • Jatkossa partiosta saa myös opintopisteitä! Samoin on tulossa osaamismerkkejä, joita voi liittää cv:een. Tätä valmistellaan kiivaasti SP:ssä, seuraa siis partion viestintää ja tartu tilaisuuteen.

 

Kuva Susanna Oksanen

***
Me haluamme, että partio on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Se tarkoittaa, että jokaisella on mukava olla ryhmässä oma itsensä, että ryhmää johdetaan hyvin ja että työmäärä on sopiva jokaisen elämäntilanteeseen nähden. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että partiossa on kaikilla kivaa. Ja se on hirveän tärkeää! Partio koostuu niistä ihmisistä, jotka vapaaehtoisesti tekevät sen eteen töitä. Eli juuri teistä. Paras vapaaehtoistyö -kysely toteutettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2015 ja siihen vastasi 2500 vapaaehtoistyö partiolaista järjestön kaikilta tasoilta. Tähän blogiin on kerätty kysymyskohtaiset vinkit toiminnan kehittämiseksi.

Jäikö jotain tärkeää pois? Etkö löytänyt etsimääsi? Jäikö ohueksi tai saitko paremman idean? Laita tulemaan kommenttia alle tai viestiä yhteystieto-sivun lomakkeen kautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *